Особливості експлуатації сушарок для посуду

 

Загрузка посудомйної машиниСучасне життя проклало шлях посудомийним машинам, щоб прибирати за сім'ями, яким потрібно проводити більше часу разом. Тим не менш, ножі гарної якості та тендітний скляний посуд переживуть найкращі дні, якщо їх висушити за допомогою сушарки для посуду, а не мити і залишати сохнути в посудомийній машині. Сушіння допомагає зупинити поширення бактерій, так як ви перестанете використовувати кухонний рушник, щоб насухо витерти посуд. Це також заощаджує ваш час, просто залишаючи прилади висохнути.

Сушарка для посуду допомагає зібрати прилади в одному місці та захистити їх від хвороботворних комах, мікроскопічних бактерій, грибків і, що ще гірше, від гризунів. Крім цього, сушарки значно продовжують термін служби крихкого кухонного посуду. Для деяких людей, миття та сушіння надають дивним чином терапевтичний ефект та підвищують уважність.

Ось кілька правил, які необхідно пам'ятати при використанні сушарок для посуду:

 

  • Не перевантажуйте сушарку зайвим посудом. Перед тим, як увімкнути сушарку, переконайтеся, що на нижньому рівні достатньо місця для каструль та сковорідок. Те, як структурований простір безпосередньо впливає на те, наскільки добре і як швидко висохнуть ваші каструлі та сковорідки. Традиційні сушильні апарати часто мають спеціальні місця, призначені для певних типів посуду, наприклад тарілок, виделок, ложок. Це значно спрощує весь процес.
  • Слідкуйте за вивантаженням посуду. Неправильне вивантаження предметів також може впливати на те, що апарат не сушить належним чином. Слідкуйте за тим, щоб розвантаження нижньої полиці здійснювалося раніше за верхнє, тоді посуд залишиться сухим.
  • Ретельно очищайте сушарку. Для ретельного очищення сушарку рекомендується розібрати і знову зібрати, щоб переконатися, що кожен її дюйм вимитий. Це стосується не тільки складних конструкцій, але й конструкцій зі зливними системами або двоярусними сушарками. З тієї чи іншої причини бруд може ховатися на поверхні сушарки, а зливна система найбільш уразлива для розвитку цвілі та відкладень кальцію. Якщо не зважити на цей фактор, незабаром вам необхідно буде звернутися до майстра з ремонту.
  • Враховуйте матеріал вашої сушарки. Крім того, що нержавіюча сталь захищає посуд від іржі, ви можете впевнено класти на сушарку для посуду важке кухонне приладдя, такі як скляні миски та широкі тарілки. Нержавіюча сталь має нейтральне антикорозійне покриття, що запобігає появі подряпин та іржі на посуді. Більшість сушарок з нержавіючої сталі розроблено для максимального використання кухонного простору, тому вони ідеально підходять для розміщення на стільницях.
  • Пластикові сушарки портативніші, вони також не іржавіють. Однак більшість сушарок з цього матеріалу обмежують переміщення повітря, що утруднює випаровування води, особливо за відсутності дренажної системи. У подібних пристроях найчастіше трапляються поломки.

 

Посуд в посудомийній машиніВибір сушарки для посуду залежить від ваших потреб. Велика сім'я потребує великої ємності, а люди, які цікавляться сучасними технологіями, швидше за все оцінять сушарку для посуду з підключенням до Wi-Fi. Такий унікальний сервіс дарує можливість на відстані керувати машиною та регулювати її роботу прямо з телефону. Просто пам'ятайте, що незалежно від того, яку побутову техніку ви купуєте, є певні правила, які варто враховувати.