Посудомийна машина не нагріває воду

Ваш посуд після миття залишився брудним?

Посудомийна машина миє посуд
Найімовірніше, посудомийна машина не гріє воду взагалі або гріє погано. Явище це досить поширене, особливо серед агрегатів, які використовують давно, інтенсивно, не дотримуючись правил експлуатації.


Можливі причини поломки


Причини відсутності нагріву однакові незалежно від марки ГСМ (Bosch, Siemens, Electrolux тощо). Умовно їх можна розділити на три групи:

1. Неправильне підключення
Якщо нова посудомийна машина не нагріває воду, можливо, вона підключена неправильно. Зазвичай це відбувається при так званому «сифонному ефекті», коли вода невпинно набирається, зливається і, відповідно, просто не встигає нагріватися.
Аналогічна ситуація можлива і при установці старої техніки на новому місці (переїзд в нову квартиру, купівля б/у посудомийки), при використанні старих шлангів.

злив води посудомийної машни

2. Помилки під час експлуатації
Найчастіше причиною того, що посудомийна машина перестає нагрівати воду, стає засмічений фільтр. Його слід чистити після кожного циклу миття посуду, а не від часу. Засор у фільтрі знижує циркуляцію води. При слабкій циркуляції нагрівальний елемент не вмикається, і вода залишається холодною.

 

фільтр поудомийної машини

3. Технічні поломки

Основні «винуватці», через які посудомийка перестає гріти воду, це:

  • ТЕН;
  • температурний датчик (термостат);
  • модуль керування.

Коли ці елементи виходять із ладу, без професійного ремонту не обійтись. Крім того, причиною збоїв у нагріванні води може бути датчик тиску, перегорілі контакти та ін. Намагаючись самостійно з'ясувати причини та усунути неполадки, можна завдати ще більшої шкоди техніці. Тому, якщо зламалася посудомийна машина, звертайтеся до спеціалістів.

деталі посудомийної машини

Способи усунення поломки

  • Для початку перевірте, чи все гаразд із програмними налаштуваннями, та увімкніть потрібний температурний режим.
  • Переконайтеся, що машинка правильно підключена, і не відбувається постійний злив води. Теоретично, «перепідключити» техніку можна і самотужки, але краще довірити цю процедуру майстру, який виконає установку відповідно до вимог.
  • Третій крок - перевірка фільтра. Засмічений фільтр необхідно почистити. Але якщо всі ці заходи не принесли бажаного результату, і вода як і раніше не нагрівається, зателефонуйте в сервісний центр «Нева-Сервіс». Майстер проведе діагностику і визначить, що необхідно замінити або полагодити, а потім виконає ремонт посудомийної машини в СПб.

* Якщо "згорів" нагрівальний елемент - знадобиться заміна. ТЕНи, на жаль, не ремонтуються. Але хороша новина в тому, що усуваються такі неполадки швидко — максимум через годину техніка знову працюватиме.
* Термостат (температурний датчик) при поломці також підлягає заміні. Вартість установки цієї запчастини порівняно невисока, і Ви можете відремонтувати посудомийку невідкладно.
* Коли вода не нагрівається через несправності модуля управління, можливі два варіанти: «перепрошивка» або заміна елемента. Що саме знадобиться, фахівець може сказати лише після завершення діагностики.

Профілактика

1. Не забувайте чистити фільтр.
2. Якщо в приміщенні занадто жорстка вода, подбайте про пом'якшення води спеціальною сіллю. Адже утворення накипу — головна причина виходу з ладу нагрівального елемента.
3. За перших ознак несправності викликайте фахівців — усунення дрібних неполадок обійдеться набагато дешевше, ніж заміна дорогих деталей, що вийшли з експлуатації в результаті експлуатації несправної ГСМ.