Пральна машина не набирає воду

 

Жінка і пральна машинаЩо робити, якщо вода не надходить у барабан пральної машини Якщо ви як звичайно засипали порошок і завантажили білизну, включили машинку, а в барабан не пішла вода, то прання не почнеться. Якщо машинка не набирає води, проблему варто вирішувати, не відкладаючи. Далі ми розглянемо причини, через які вода не надходить у барабан пральної машини, і підкажемо ефективні методи усунення проблеми.

Пошук причин та перевірка

Не факт, що вода не заливається через якусь поломку. Спочатку виключіть елементарні причини, через які в барабані може бути води:

  1. Перевірте подачу води у систему водопостачання. У пральної машинки зазвичай є свій вентиль, що відкриває та перекриває доступ води. Можливо, його хтось закрутив помилково чи необережно.
  2. Перевірте цілісність наливного шлангу. Він міг лопнути (тоді ви виявите калюжу біля машинки) або засмічитися. Не виключено і перегин при неправильній установці. Дістаньте білизну з барабана та знеструмте прилад, після чого перевіряйте кран та цілісність шланга.
  3. З водопостачанням та шлангом набору все гаразд? Вимкніть машинку і спробуйте зрозуміти, чому вода не надходить, або викликайте спеціаліста.

Чому відсутня вода в барабані

Перша причина того, що вода не подається в барабан ПМ – засмічення впускного клапана. У ньому накопичується дрібне сміття із системи водопостачання, яке утримується спеціальним фільтром-сіточкою.

Фільтр встановлений на зовнішній стороні корпусу СМА, одразу перед впускним клапаном. Щоб дістатися до нього, потрібно відкрутити заливний шланг.

Увага! Відкручуйте шланг вручну, не використовуйте інструменти, щоб не пошкодити пластикові кріплення. Сам фільтр зручніше діставати плоскогубцями - він глибоко посаджений у паз.

Діставши сітку, промийте її під краном та прочистіть старою зубною щіткою, після чого встановіть на місце. Шланг також не завадить промити від можливого засмічення, а заразом оглянути на загини та тріщини. Якщо ж перевірка та очищення фільтра не принесла очікуваних результатів, і тестове прання показало, що в барабан, як і раніше, не потрапляє вода, може йтися про більш серйозний збій.

Можливі поломки

Пральна машина

Барабан не наповнюється водою з низки причин, часто порожній бак супроводжується кодом помилки на табло машинки або комбінацією миготливих лампочок. Якщо ви не закидали далеко керівництво користувача, швидко розберетеся в тому, що спровокувало неполадку.

Розглянемо основні причини:

Поломка забірного клапана він міг «перегоріти». Прання не запуститься, доки ви не заміните елемент. Щоб замінити клапан, потрібно зняти верхню кришку машини. Під нею ви виявите котушки, які сердечниками впускають або блокують потік води.

На замітку! Електромагнітний клапан зазвичай ремонту не підлягає.

Поломка плати керування в машинах з електронним керуванням. У механічних СМА ламається програматор. Вода не надходить через те, що керуючий блок не надсилає сигнал про забір води. Модуль потрібно "прошити" або поміняти на новий.

Важливо! Якщо заміна модуля – не найскладніша ремонтна операція, то для його прошивки потрібні досвід, обладнання та спеціальний інструмент. Плата - дорога деталь, тому довіртеся механіку, щоб не здорожчити ремонт.

Поломка пресостату – датчика рівня (тиску). Якщо датчик ламається, то машина не оцінює, скільки води надходить або не надходить, а значить прання не починається. Датчик підлягає заміні – ремонт неможливий.

Поломка блокатора. Якщо УБЛ ламається, то панелі управління буде горіти відповідна лампочка. В цьому випадку не набирається вода і не запускається прання з метою вашої безпеки. УБЛ також не лагодиться - його потрібно міняти. Про те, як поміняти блокатор у пральній машині, ми писали в попередніх статтях.

Важливо! Можливо, справа не в поломці блокатора, а в тому, що ви нещільно зачинили дверцята. Спробуйте ще раз щільніше закрити люк та перезапустити прання. Також, крім УБЛ, на дверцятах могли розхитатися петлі або відігнутися язичок самого блокатора.

Ми рекомендуємо приступати до самостійного ремонту виключно у випадках, якщо у вас є ремонтні навички. А якщо викрутку та тестер ви бачите вперше, дзвоніть у сервіс, і проблему усунуть швидко та професійно.