Пральна машина не віджимає

 

Пральна і сушльна машина

Ігнорування поломки – це погана стратегія, оскільки вихід з ладу однієї з функцій може призвести до серйозніших наслідків. Якщо машинка не переходить у режим віджимання, як мінімум, необхідно з'ясувати причину несправності.

  1. Перш ніж звертатися в сервіс з ремонту побутової техніки, слід переконатися, що проблема з віджимом пов'язана з неполадкою в роботі машинки. Проведіть такі маніпуляції:
  2. Функція без віджиму. Існують програми для тонких, мереживних та інших делікатних тканин, ви могли вибирати саме такий режим, найчастіше він йде з мінімальним віджиманням або зовсім без нього. Завдяки такому пранню білизна вимагає довшого сушіння, але при цьому не змінюється і не розтягується. Спробуйте змінити режим прання.
  3. Забруднення фільтра. Засор зливного фільтра міг стати основною причиною, через яку немає зливу. Щоб функція віджимання увімкнулась, достатньо очистити фільтр пральної машини.
  4. Дисбаланс білизни або перевантаження. Мало хто знає, що СМ може не переходити до віджиму через нерівномірний розподіл білизни всередині барабана. Це захисна функція. Якби при дисбалансі барабан крутився зі швидкістю 1600 оборотів за хвилину, то амортизатори не витримали б і СМ поламалася. Вирішенням проблеми може стати розподіл білизни або зменшення кількості в барабані СМ.
  5. Неправильно вибрано кількість обертів. Машинки автомат мають регулювання швидкості обертання барабана під час віджиму: «Оберти/хв». Ви могли виставити невисоку швидкість віджиму, тому білизна залишається мокрою. Перевірте кількість виставлених оборотів: 400 об/хв – видаляється лише 10 % вологи, 1000 об/хв – білизна залишається практично сухою. Змініть швидкість віджимання.
  6. Якщо ви скористалися нашими порадами, але пральна машина не віджимає, це вказує на неполадку. Рекомендується звернутися до фахівця, який зможе оперативно визначити, що саме вийшло з ладу, та швидко усунути поломку.

Пральна машина зливає воду, але не віджимає і гуде.

Існує ряд причин, з яких пральна машинка не віджимає і гуде:

  1. Нерівномірно завантажена білизна або перевантаження.
  2. Не було видалено болти транспортування.
  3. Порушена цілісність обмотки двигуна.
  4. Необхідно замінити підшипники у пральній машині
  5. Погано зафіксовані противаги бака.
  6. Несправність того ж зливного насоса.

Як запобігти поломкам пральної машини

Дотримуйтесь порад майстрів, щоб уберегти пральну машинку від виникнення несправностей:

  1. Не завантажуйте барабан більше за допустиму норму. Кожна конкретна модель пральної машини розрахована на певну вагу білизни, що завантажується, за один цикл. Не перевантажуючи машину, ви зможете уберегти двигун від перевантаження та уникнути проблем, коли пральна машина не вмикається.                        Білизна в пральній машинці
  2. Перевіряйте кишені речей перед завантаженням у барабан. Забуті в кишенях речі: монети, запальнички, дрібне сміття та інші речі – основна причина засмічення пральної машини. Регулярно провадьте чищення СМ. Так ви зможете продовжити її термін служби та уникнути маси неприємностей. Ви можете почистити пральну машину самостійно або скористатися послугами майстрів.
  3. Підключіть пральну машину до ПЗВ-автомата. Перепади напруги найчастіше впливають на модулі, що управляють. Підключіть машинку до ПЗВ або використовуйте хоча б мережевий фільтр. Заміна модуля керування в пральній машині проводиться не завжди. Іноді достатньо виконати його прошивку та програмний збій буде усунено.Засіпання прального порошку до пральної машини
  4. Засипайте в кюветку СМ якісний пральний порошок, дотримуйтесь його пропорцій. Надлишки порошку спричиняють проблеми з датчиком рівня води, пресостатом. Внаслідок цього в пральній машинці збираєшся вода.

Дотримуючись цих рекомендацій, ви зможете вберегти свою пральну машину від появи різноманітних поломок, пов'язаних із віджимом. Якщо ви все-таки зіткнулися з будь-якою несправністю, звертайтесь до нашого Call-centrа за вказаними на сайті номерами або залиште заявку на зворотний дзвінок. Працюємо якісно, ​​швидко та з гарантією.