Пральна машина не зливає воду

 

Білизна в пральній машині

Однією з найпоширеніших причин появи води у пральній машині є застрявання стороннього предмета в зливному насосі чи засмічення фільтра. Відповідно, одним з перших слід перевірити фільтр, що грає головну роль у вловлюванні не тільки забруднень, але й дрібних предметів: у разі засмічення або закупорки фільтра злив припиниться. Крім того, може статися перегин або засмічення зливного шланга, що служить для відведення води. Також важливо переконатися в тому, що не було заблоковано зливну систему будинку, до якої приєднано трубу.

При відсутності засмічення фільтра та шланга ще однією причиною може бути блокування зливного насоса. Робота насоса незамінна для зливу брудної води після циклу прання. Маленькі предмети, наприклад, шкарпетки або монети, можуть застрягти в ньому та перешкоджати правильному обертанню крильчатки.

Ще одна причина появи води після закінчення циклу може полягати у неправильному закритті електроклапану. Незважаючи на те, що електроклапан керується програмою прання, у разі забруднення або несправності він може залишитися трохи відкритим, внаслідок чого до кінця циклу прання пральна машина наповниться водою.
Під час прання спостерігалося надмірне піноутворення внаслідок надмірної кількості миючого засобу? Це також може негативно вплинути на справну роботу центрифуги та зливу.

Що робити при виникненні цієї проблеми із пральною машиною?

Піна з пральної машини

Насамперед, перевірте задану вами програму. Існують деякі опції, що відключають центрифугу або злив у кінці циклу, наприклад, «захист від зминання», «аквастоп» та «нічний» цикл.

Якщо ж, як зазначалося вище, проблема пов'язана з піною, необхідно зменшити кількість миючого засобу.

Якщо ваш випадок не стосується цієї категорії, слід перевірити роботу самої машини.

Насамперед, необхідно вимкнути подачу електроенергії до машини, вийнявши вилку з розетки.

Потім перевірте стан фільтру. Фільтр завжди розташований у нижній частині з доступом з фронтальної сторони; у машинах нашого виробництва він встановлюється з лівого боку. Щоб відкрити фільтр, потрібно відкрутити заглушку; перед цим рекомендується постелити на підлогу ганчірку, щоб зібрати воду, що виллється з нього. Після відкриття можна приступити до очищення фільтра, промиваючи його проточною водою. Також слід перевірити внутрішню частину насоса (яка кріпиться до пральної машини) та видалити з неї можливі відкладення; Крім цього, переконайтеся в тому, що крильчатка не заблокована дрібними предметами (монетка, гудзик, шпилька тощо). Крильчатка має безперешкодно обертатися. Якщо навіть після комплексного очищення насос не запускається та не здійснює зливу, це означає можливу несправність електричної частини та, відповідно, необхідність його заміни.

За наявності значних технічних проблем рекомендуємо звернутися до досвідченого майстра.